Oplossingen voor Berg

Mijn zoontje van anderhalf heeft al bijna een jaar berg op zijn hoofd. Ik heb geprobeerd het weg te krijgen door vaak wassen en door olijfolie aan te brengen, maar het helpt niet. Ik wil hem geen medicijnen geven. Zijn er effectieve natuurlijke middelen?
K.T., Newcastle

Berg is een vorm van seborroïsch eczeem; een ontstekingsziekte van de hoofdhuid, in het gezicht en op andere delen van het lichaam. Bij zeer kleine kinderen komt het vaak voor en meestal gaat het in de derde of vierde maand over. Andere benamingen zijn melkschurft of crusta lactea. Soms blijft de huidaandoening bestaan.
Aanbevolen wordt het haar dagelijks te wassen en olijfolie of mineraalhoudende olie in de hoofdhuid te masseren voor het slapengaan; de volgende ochtend zacht borstelen en uitwassen. Hierna volgen enkele alternatieven die ook kunnen werken.
• Bernagie olie (borage). Baby’s met berg bleken een disbalans van de essentiële vetten in hun bloed te hebben, die weer normaal was toen de uitslag verdween1. Door plaatselijk bernagie-olie aan te brengen, dat veel gammalinoleenzuur (GLA) bevat, kan berg verdwijnen2.
• Honing. De gistsoort Malassezia houdt van vet en kan een rol spelen
  ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.

Trefwoorden
eczeem, melkschurft, crusta lactea huidaandoening