Vrouwen en gezondheid: Massage van de hoofdhuid

Masseer uw hoofdhuid in vier stappen met de onderstaande techniek. Doe dit tweemaal per dag een paar minuten lang. Met deze techniek kunt u ook essentiële olie in de hoofdhuid masseren.

1. Maak met de vingertoppen kleine ronde bewegingen langs de hele haargrens en begin in het midden van het voorhoofd. Ga verder langs de zijkanten en rond de oren naar de nek toe.
2. Knijp hierna met duim en wijsvinger van beide handen in de huid van het hele hoofd. Let erop dat u hierbij niet te hard aan uw haar trekt. Maak korte, vloeiende bewegingen. Ga door tot de huid tintelt.
3. Maak klauwen van uw handen en zet uw vingertoppen op de haargrens (met de handpalmen over het hoofd). Gebruik de vingertoppen als ‘kam’ en bewerk uw hele hoofdhuid alsof u kamt, vanaf het voorhoofd naar de nek toe.
4. Ten slotte maakt u met de vingertoppen kleine ronddraaiende bewegingen vanuit het midden van uw hoofd naar buiten en geeft de hoofdhuid op die manier een lichte maar stevige massage. Neem op deze manier de totale hoofdhuid onder handen. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.