Uw stofwisseling resetten

Alan Christianson behandelde ontelbare patiënten tegen diabetes en auto-immuunziekten en hielp hen af te vallen door hun lever een 'transplantatie' te geven.

Het is een veel voorkomende misvatting dat u geboren wordt, hetzij met een goede, hetzij met een slechte stofwisseling. Gebleken is dat de stofwisseling niet in steen gebeiteld is. De sleutel tot verandering schuilt er niet in dat u zich erbij neerlegt, terwijl de rest van uw familie en vrienden van het leven geniet, of in het elimineren van uw favoriete voedingsmiddelen.

Het geheim dat ik ontdekte in mijn jarenlange klinische praktijk en onderzoek is gewoonweg dit: zuiver uw lever, zodat hij meer vet kan verbranden.

De lever is het zwaarste inwendig orgaan en de grootste klier in uw lichaam. Het is een krachtige machine die fungeert als een filter om gifstoffen af te voeren, de spijsvertering te verbeteren, en hormonen en het bloedsuikergehalte te reguleren.

De lever is verantwoordelijk voor het verwerken van alles wat u tot zich neemt, en fungeert als de voorraadkast van uw lichaam. De voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, en andere stoffen die de lever nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren) en brandstof (uit uw belangrijkste caloriebronnen – vetten en koolhydraten) die u nu niet nodig hebt, worden opgeslagen voor later.

Dit overschot is essentieel, omdat u nooit exact binnenkrijgt wat u per dag nodig hebt. Een gezonde lever slaat extra energie op en geeft die later vrij op het moment dat het nodig is.

Wanneer uw lever niet gezond is, heeft uw lichaam de neiging om brandstoffen op te slaan in de vorm van vet, vooral rondom uw middel, en kunt u de voedingsbronnen die u nodig hebt om vet te verbranden niet langer aanboren. Dit betekent dat ongeacht het dieet dat u volgt, of hoe hard u ook uw best doet, afvallen bijna onmogelijk is.

Uw lever slaat brandstoffen op in twee vormen: glycogeen en triglyceriden. Een gezonde lever bewaart een voorraad van beide brandstoffen voor later, met voldoende plaats om er nog meer op nemen. Triglyceriden zijn de ultieme vorm van brandstofreserves. De lever kan ze om het even waaruit aanmaken: koolhydraten, vetten, ketonen, en zelfs alcohol. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.