Plotselinge stijging van 'rookincidenten' in de luchtvaart

Het is een van de best bewaarde geheimen van de luchtvaartindustrie, maar zelfs met hun meest efficiënte PR-methoden zijn ze niet in staat om de recente golf van rookincidenten te verdoezelen. Deze incidenten treden op als er olie in de cabine terechtkomt, en ze leiden tot plotselinge duizeligheid of vermoeidheid.

Veel vliegtuigen moesten een noodlanding maken of werden omgeleid, ook al beschreven de luchtvaartmaatschappijen de problemen slechts als 'rooklucht'. Zij houden vol dat rookincidenten extreem weinig voorkomen en dat ze in ieder geval geen gezondheidsproblemen op de langere termijn veroorzaken.

Aerotoxic Association

Actiegroepen, zoals de Aerotoxic Association, zeggen dat zowel mensen die vaak vliegen als cabinepersoneel op de lange termijn gezondheidsproblemen kunnen krijgen als ze geregeld aan rookincidenten blootgesteld worden. Drie academici, die in 1999 meerdere studies onder de loep namen, bedachten de term 'aerotoxisch syndroom' om de cumulatieve effecten van rookincidenten te beschrijven.

Aerotoxisch syndroom

De luchtvaartmaatschappijen zijn van mening dat de recente toename van rookincidenten veroorzaakt werd door atmosferische veranderingen, die ervoor zorgden dat talrijke vliegtuigen een noodlanding moesten maken of omgeleid werden.

British Airways, EasyJet en Flybe hebben bevestigd dat 'rooklucht' recentelijk voor problemen zorgde op een groot aantal vluchten en dat in sommige gevallen noodlandingen noodzakelijk waren.

Bron: BBC, October 4 and 16, 2017