Afvallen door op een ander tijdstip te eten

Op een ander tijdstip ontbijten en warm eten kan een snelle manier zijn om lichaamsvet kwijt te raken.

Als u 90 minuten later ontbijt en 90 minuten eerder uw avondmaaltijd gebruikt – en tussendoor evenveel blijft eten – kunt u twee keer zoveel lichaamsvet kwijtraken als wanneer u op dezelfde tijdstippen blijft eten.

Hoewel er dus geen beperkingen gelden voor wat of hoeveel u eet, verkleint u op deze manier uw periode van eten en begint u eigenlijk met ‘minivasten’ (zie pagina 24 voor meer informatie over vasten).

Uiteindelijk gaat u minder eten, omdat u minder honger hebt, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Surrey. Maar hoewel de deelnemers afvielen, zei meer dan de helft van hen dat hun leefstijl hen ervan weerhield de nieuwe eettijden na afloop van de studie vol te houden.

Voor het experiment werden de deelnemers in twee groepen verdeeld: de ene groep veranderde zijn eettijden en de andere groep at op het gebruikelijke tijdstip. Allen hielden een eetdagboek bij tijdens de 10 weken die de studie duurde. De onderzoekers ontdekten dat mensen die later ontbijten en ’s avonds vroeger eten minder aten, ook al waren er geen dieetbeperkingen

Ze zeiden dat ze zich minder hongerig voelden en dat ze minder tussendoortjes aten. De onderzoekers vragen zich ook af of de langere vastenperiode na het avondeten aan het vetverlies heeft bijgedragen.

Bron: J Nutr Sci, 2018; 7: e22