Als de dokter het niet meer weet

Medisch Dossier 4 aug 2008 ,

Mijn zus wordt al meer dan vijf jaar door het ziekenhuis behandeld voor borstkanker. Vorig jaar echter heb ik een arts van onze huisartspraktijk laten langskomen omdat ze zich bij het wakker worden niet goed voelde (hoewel ze in de loop van de dag wat opknapte). Er kwam een arts langs, die zei dat hij een specialist van het ziekenhuis zou laten bellen. Vervolgens kwam er een ‘consulterend geneesheer’ van het ziekenhuis die mijn zus, na een babbeltje met haar, Cipramil (citalopram hydrobromide) voorschreef. Dat is een sterk antidepressivum.Mijn zus nam de pillen en kreeg hallucinaties. Ze raakte ervan overtuigd dat er een man was die een gedeelte van onze tuin probeerde in te pikken. Toen heb ik de inname van pillen gestaakt en zowel de geneesheer als onze dokter geschreven wat voor effect ze hadden. De geneesheer gaf geen antwoord, maar liet een mannelijke verpleegkundige bellen die bij ons langs wilde komen. Dat heb ik geweigerd. Onze huisarts negeerde mijn brief. Niet bepaald zorgzaam of professioneel dus. Toen ik nader onderzoek deed, zag ik al gauw dat ik een goede beslissing had genomen. Toen ik de bijsluiter las, zag ik pas dat je van dit middel kon gaan hallucineren.

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Medisch Dossier

Medisch Dossier

Medisch Dossier is een kennisplatform over gezondheid. We bieden onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over ziekten en...

Meer over Medisch Dossier >