De natuurlijke reisapotheek

Bryan Hubbard 25 jul 2008 , ,

Met de zomervakantie in warme en exotische oorden in het vooruitzicht wordt het tijd de alternatieve EHBO-doos te bevoorraden met alles waarmee u kleine kwalen kunt bestrijden die vaak optreden na te veel zon of te veel onbekend voedsel. Wie een reis naar de zon geboekt heeft, kan zich al enkele weken voor vertrek voorbereiden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat carotenoïden de huid kunnen beschermen tegen de ergste gevolgen van ultraviolette straling door de zon. Ongeveer twintig vrijwilligsters met een normale huid kregen dagelijks ofwel een voedingssupplement met 30 mg bètacaroteen, ofwel een placebo gedurende tien weken voordat ze twee weken naar de zon gingen. Beide groepen gebruikten ter plaatse een zonnebrandcrème, maar bij diegenen die het supplement gekregen hadden was er veel minder schade aan de huid dan in de placebogroep.1 Een soortgelijk onderzoek is gedaan onder vrijwilligers met een lichte huid. Bij hen bleek de bescherming van vergelijkbare mate bij een supplement van 50 mg gedurende zes weken of van 25 mg gedurende twaalf weken.2 Ook kunt u voorafgaande aan de vakantie vitamine E, selenium en vitamine C aan uw voedingssupplementen toevoegen, omdat die een bijdrage leveren aan de natuurlijke bescherming van de huid tegen schadelijke straling.

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Bryan Hubbard

Bryan Hubbard

Bryan Hubbard schrijft al meer dan 26 jaar over conventionele en alternatieve geneeskunde. What Doctor’s Don’t Tell You, het moederblad van...

Meer over Bryan Hubbard >