diabetes suiker

Diabetes genezen

Celeste McGovern 29 okt 2017 , ,

Door: Celeste McGovernDe stijging van het aantal mensen met diabetes heeft ernstige gevolgen: de ziekte veroorzaakt niet alleen een slechte gezondheid en hoge zorgkosten, maar is ook invaliderend en kost levens. Celeste McGovern kijkt naar wetenschappelijk bewezen manieren om de epidemie een halt toe te roepen.Het wordt wel 'de grootste epidemie van de 21e eeuw' genoemd.1 Het aantal mensen met diabetes is in de afgelopen twintig jaar wereldwijd verviervoudigd en blijft stijgen.2 Er zijn inmiddels meer dan 420 miljoen diabetici. De verwachting is dat in 2040 een op de tien mensen de diagnose heeft: dat zijn er wereldwijd 642 miljoen.3Uw lichaam en hersenen werken normaal gesproken op suiker. Dat is de brandstof voor hun functioneren. Maar te veel suiker in het bloed kan schadelijk, ja zelfs fataal zijn.Bij beide vormen van diabetes, type 1 en type 2, komt het lichaam insuline tekort. Dat zorgt voor symptomen als dorst, veel plassen, gewichtsverandering, vermoeidheid en slecht zien.Maar mensen die de diagnose hebben, hoeven de hoop niet te verliezen. De 1,1 miljoen Nederlanders met diabetes en de circa 750.000 mensen die een voorstadium van de ziekte hebben, kunnen het heft in eigen handen nemen. Er zijn inmiddels heel veel mensen die diabetes type

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee Bestel dit nummer
Celeste McGovern

Celeste McGovern

Celeste McGovern schrijft over volksgezondheid en geneeskunde. Zij behaalde haar Bachelor of Science in de biologie aan de Universiteit van Ottawa.

Meer over Celeste McGovern >