Dossier Ontgiften: Hulpmiddelen

Medisch Dossier 1 mei 2010

Voor wie is het nodig
Waarschijnlijk zou ieders lichaam baat hebben bij een beetje extra hulp. Maar bij sommigen is dit harder nodig dan bij anderen. Analyse van onder andere ontlasting en leverenzymen laat zien hoe goed het lichaam kan ontgiften. Ervaren natuurgenezers beoordelen zo het gehele lichaam en kunnen bepalen hoe goed het chemisch systeem en het vermogen om afval uit te scheiden werken.
Voor informatie op dit punt kunt u contact opnemen met Genova Diagnostics (+44-20-8336 7750 of Biolab Medical Unit (+44-20-7637 5959). Voor therapeuten is de website van Biolab wellicht een goede bron www.functionalmedicine.org.Om te ontgiften moet uw lichaam gifstoffen uitscheiden en moet u verder contact hiermee vermijden. Voor hulp hierbij kunt u het beste een erkende therapeut raadplegen. Elk lichaam heeft namelijk zijn eigen aangeboren systeem. Een therapeut kan individuele factoren als lichaamsbelasting, voedselovergevoeligheid en werking van de spijsvertering beoordelen.
Heeft u een ernstige kwaal zoals hartziekte of een andere aandoening, dan moet u uitsluitend onder toezicht proberen te ontgiften. Voor alle anderen volgt hieronder een aantal tips.
• Lichaamsbeweging stimuleert het afvoersysteem van het lichaam. Eén enkele fietstraining kan het gehalte aan ontgiftingsenzymen al verdubbelen1. In een studie met 335 personen werd bepaald hoe snel een bepaalde dosis cafeïne

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Medisch Dossier

Medisch Dossier

Medisch Dossier is de Nederlandse uitgave van het Britse blad What Doctors Don’t Tell You (WDDTY), van de gezaghebbende medisch journaliste...

Meer over Medisch Dossier >