Geen gebak, geen zoetigheden

Celeste McGovern 29 okt 2017 , ,

Door: Bryan HubbardRecent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat een dieet waarbij het aantal koolhydraten drastisch wordt teruggeschroefd een effectieve manier kan zijn om kanker een halt toe te roepen.Als het over kanker gaat, en de oorzaken en behandeling ervan, lijken er twee werelden te bestaan. De eerste is de traditionele geneeskunde met chemotherapie en radiotherapie als behandeling. Daarbij worden zacht gebak en zoetigheden aanbevolen om een energieboost te krijgen aan het eind van een slopende behandeling – vaak om een levensbedreigende zwakte en gewichtsverlies na chemotherapie te voorkomen. In de tweede wereld ziet men een duidelijk verband tussen de ziekte en de suikers die we uit koolhydraten halen. Dat zijn de suikers die in het zachte gebak zitten dat kankercentra de patiënt voorschotelen, maar die ook in zetmeelrijke voedingsmiddelen, zoals brood, pasta en aardappelen aanwezig zijn. Dit verband werd meer dan 150 jaar geleden voor het eerst opgemerkt, en deze theorie won aan overtuigingskracht toen de Duitse wetenschapper Otto Warburg in 1924 de hypothese formuleerde dat suiker kankercellen voedt. Hoewel oncologen het zogenaamde Warburg-effect erkennen als een indicatie voor kankercellen, blijft de standaardvisie dat alle cellen suiker nodig hebben om te kunnen overleven, en dat een kankerpatiënt geen suikerarm dieet

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee Bestel dit nummer
Celeste McGovern

Celeste McGovern

Celeste McGovern schrijft over volksgezondheid en geneeskunde. Zij behaalde haar Bachelor of Science in de biologie aan de Universiteit van Ottawa.

Meer over Celeste McGovern >