Het geheime wapen van de tandarts

Celeste McGovern 10 jan 2019 ,

Ozongas is een krachtige behandeling voor hardnekkige gebitsproblemen. Celeste McGovern onderzoekt dit nog weinig gebruikte wapen, dat zelfs wortelkanaalbehandelingen kan voorkomen. Christy Kramer zag een melktand die al vijftig jaar voor in haar mond zat, in een paar maanden tijd steeds donkerder en ten slotte bruin worden. Haar tandarts vertelde haar dat de tand eruit moest. Nog afgezien van de pijn, zag Kramer het niet zitten om 5.000 euro te moeten uitgeven aan een implantaat dat niet eens voor altijd meeging. Toen ze met haar dochter een holistisch tandarts in California bezocht, stelde deze voor om de tand te behandelen met ozongas. Dat is een van de snelst groeiende hulpmiddelen in de geïntegreerde, holistische geneeskunde en tandheelkunde.Kramer bedacht dat ze niets te verliezen had en besloot het te proberen. In een eerste, pijnloze behandeling werd zuurstof-ozongas over haar rottende tand geblazen. Kramer was stomverbaasd toen ze zag dat haar tand daarna duidelijk lichter was. Na slechts vier behandelingen had de tand, die eerst donkerbruin was, zijn natuurlijke kleur terug. Het grote gat moest nog steeds gevuld worden, maar de tand was gespaard zonder dat er een tandartsboor of tandimplantaat aan te pas waren gekomen. ‘Ik ben nog steeds geschokt,’ vertelt

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Celeste McGovern

Celeste McGovern

Celeste McGovern schrijft over volksgezondheid en geneeskunde. Zij behaalde haar Bachelor of Science in de biologie aan de Universiteit van Ottawa.

Meer over Celeste McGovern >