Jane traint anders dan Tarzan

Paul Chek 30 sep 2013 ,

Man en vrouw mogen dan gelijk zijn, hetzelfde zijn we niet. Paul Chek geeft de beste oefeningen voor de schone sekse.Bij het kiezen van een trainingsprogramma voor vrouwen is het belangrijk om rekening te houden met verschillen in lichaamsbouw en hormonen. Maar het is ook goed om te bedenken waaróm vrouwen willen trainen. Hoewel vrouwen vele redenen kunnen hebben om te sporten, kom ik er vijf telkens weer tegen:• ik wil vet verbranden;• ik wil strakkere billen en heupen;• ik wil meer energie;• ik wil me beter voelen;• ik wil van mijn buikje af.Hieronder een overzicht van de meest voorkomende misvattingen over elk van deze motivaties, plus tips om de doelen wel te halen.1 Ik wil vet verbrandenVeel vrouwen denken dat ze het zadel van een hometrainer moeten verslijten of elke dag in de sportschool moeten zijn voordat ze wat vet kwijtraken. Maar dat is niet de manier. In eerste instantie zal je lichaam door conditietraining wel iets strakker worden, maar na korte tijd past het lichaam zich aan de specifieke belasting van een bepaalde oefening aan en gaat het efficiënter werken. Het gevolg is dat er per trainingsminuut steeds minder calorieën worden verbrand. Dat is precies waarom je zo

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Paul Chek

Paul Chek

Paul Chek is een internationaal befaamd expert op het gebied van correctietechnieken en krachtoefeningen uit de kinesiologie.

Meer over Paul Chek >