Jij bent de placebo

Tineke Dekker 7 mei 2018 ,

Maak je gedachten tot realiteit Het verhaal in dit boek van Joe Dispenza – een gevierd chiropractor en onderzoeker – begint als hij op 23-jarige leeftijd wordt aangereden op zijn racefiets en daarbij zes ruggenwervels breekt. Een groot deel van de verbrijzelde fragmenten zijn in het ruggenmerg geperst. Een zware operatie met het vooruitzicht op de káns om ooit weer te gaan lopen wordt geadviseerd, waarbij Dispenza rekening moet houden met mogelijk blijvende pijn en een gehandicapt bestaan. Niet opereren betekent blijvende verlamming. Dispenza besluit om zijn eigen weg te gaan en wordt daarmee de eerste persoon die een dergelijke operatie onder deze omstandigheden weigert. Dit is de start van een autobiografisch verslag van een moedige man die kiest voor zelfgenezing door de kracht van het denken. Het boek leest als een wetenschappelijke thriller. Het geeft de lezer veel waardevolle achtergrondinformatie en inzicht in de kracht van de geest en de fysiologische veranderingen die daarmee gepaard gaan. Dispenza gaat zich heel bewust richten op wat hij wél wil en niet op wat hij niet wil. Concentratie, focus en een ijzeren discipline leveren hem volledige genezing op. Een wonder, vindt de buitenwereld. Maar nee, zegt Dispenza, dit is haalbaar voor iedereen.

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee Bestel dit nummer
Tineke Dekker

Tineke Dekker

Tineke Dekker is een tekstschrijver, auteur en journalist pur sang. Ze schreef al voor ze naar de ‘grote school’ ging en die passie voor...

Meer over Tineke Dekker >