Kan een ionische tandenborstel kwik doen vrijkomen?

Medisch Dossier 4 aug 2008 ,

De ionische tandenborstels die op tv worden aangeboden, kunnen de negatieve lading van tanden tijdelijk positief maken zodat plak, nicotine- en koffievlekken verwijderd kunnen worden. Zelf stel ik me bij het zien van de reclame steeds de vraag: ZOUDEN ER DOOR HET VRIJKOMEN VAN DE NEGATIEVE IONEN, OF DOOR INTERACTIE ERMEE IN DE MONDHOLTE, MEER OF SNELLER KWIK EN/OF ANDERE STOFFEN UIT METALEN EN/OF AMALGAAMVULLINGEN VRIJKOMEN? Is hier wel eens onderzoek naar gedaan?- JB per e-mail Gefundeerd giswerk 'Kwikzouten zijn positief geladen en elk mechanisme dat negatieve ionen in de mond veroorzaakt, zou ertoe moeten leiden dat die positieve zouten worden opgelost. Toch is dit slechts giswerk, zij het gefundeerd op kennis en ervaring, want niemand weet er het fijne van,' aldus Stephen Allen van The Brompton Dental and Health Clinic. 'Het is een goed idee om met een negatieve ionengenerator in de mond plak te verwijderen, omdat hierbij die plakkerigheid ervan verminderd wordt. Maar wat het effect is op welke soort metalen vulling dan ook, weet niemand.' Elektrische veldenDoor metaal in de mond ontstaan er elektrische velden rond sommige tanden waardoor bizarre effecten kunnen ontstaan. De Amerikaanse holistische tandarts Hal Huggins had de gewoonte dia’s van opengesneden tanden te laten zien.

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Medisch Dossier

Medisch Dossier

Medisch Dossier is een kennisplatform over gezondheid. We bieden onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over ziekten en...

Meer over Medisch Dossier >