Pijnlijke gewrichten te lijf

Medisch Dossier 31 jan 2013 , ,

In plaats van medicijnen bestaat er een effectieve natuurlijke behandeling ter vermindering van pijn in gewrichten en spieren. Chronische gewrichtsklachten ontstaan door pijnlijke gewrichtsafwijkingen waarbij het gewricht ontstoken raakt (artritis) en/of versleten (artrose) en de bewegingsuitslag vaak beperkter wordt. Ook de omliggende spieren kunnen aangetast zijn. Van de ruim honderd verschillende vormen heb ik de meest voorkomende met succes kunnen behandelen door drie natuurlijke middelen voor te schrijven. De dosering paste ik steeds aan de persoon in kwestie aan. Het gaat om de volgende middelen.CH-Alpha plus-drinkampullen en -gel (Quiris Healthcare GmbH & Co. KG, Gütersloh, Duitsland);Inonotus obliquus-druppels (Siberische chaga, een parasitaire paddenstoel die op berken groeit) (Tigon GB Ltd., Leicester, Engeland);Magnesium Oil Joint Spray (BetterYou Ltd., Sheffield, Engeland).De belangrijkste actieve ingrediënten in CH-Alpha plus zijn gehydrolyseerd collageen, extracten van gemberwortel (Zingiber officinale), wierookboom (Boswellia serrata) en rozenbottel (Rosa canina), en vitamine C. De gel bevat ook extract van de bloemen van Arnica montana (ook wel valkruid of wolverlei) en zonnebloemolie. Geen van beide bevat glucosamine of chondroïtinesulfaat.De toepassing van CH-Alpha plus (en van de hoofdingrediënten) is onderbouwd door een grootschalig onderzoek, dat in 2009 werd gepresenteerd op het Osteoarthritis Research Society International Congress, en daarnaast nog door veertien andere onderzoeken1.

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Medisch Dossier

Medisch Dossier

Medisch Dossier is een kennisplatform over gezondheid. We bieden onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over ziekten en...

Meer over Medisch Dossier >