ME/CVS

Reken voorgoed af met Candida

Celeste McGovern 7 jun 2016 ,

[Dossier: Schimmelinfecties]Reken voorgoed af met CandidaAls u een schimmelinfectie hebt, zijn er duizenden programma's, diëten en supplementen waaruit u kunt kiezen. Maar al die verschillende methoden maken gebruik van nagenoeg dezelfde eenvoudige adviezen die u kunnen helpen deze hardnekkige infectie de baas te worden.Door: Celeste McGovernTyp 'candida-infectie' op Google in en u krijgt tienduizenden hits. Talloze websites vertellen hoe u de strijd moet aangaan met deze gistachtige schimmel die allerlei klachten kan veroorzaken, van luieruitslag en jeukende liezen tot chronische vermoeidheid, het prikkelbaredarmsyndroom en zelfs kanker. Candida albicans is een gistachtige schimmel die elk gezond mens bij zich draagt. Hij doet dienst bij de vertering van voedsel, en beschermt zowel het spijsverteringskanaal als de voortplantingsorganen tegen bacteriën. Het is de bedoeling dat hij niet met zijn andere kerntaak begint totdat zijn gastheer is overleden: het van binnenuit vergisten en verteren van het menselijk lichaam. Als zijn gastheer leeft, moet hij in bedwang worden gehouden door de juiste pH (zuurgraad) en door andere, lichaamsvriendelijke microben.Uit de handMaar als hij de kans krijgt, vermenigvuldigt Candida zich razendsnel. Dan maakt hij schimmeldraden (hyfen) aan met steeds meer uitlopers, die giftige stoffen afgeven en schade aanrichten.De Amerikaanse medicus Orian Truss was de eerste die

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee Bestel dit nummer
Celeste McGovern

Celeste McGovern

Celeste McGovern schrijft over volksgezondheid en geneeskunde. Zij behaalde haar Bachelor of Science in de biologie aan de Universiteit van Ottawa.

Meer over Celeste McGovern >