vrouw

Tips hoe je de kans om zwanger te worden kunt vergroten

Medisch Dossier 2 jul 2012 ,

Tips hoe je de kans om zwanger te worden kunt vergrotenHelp moeder natuur een handje en verbeter je vruchtbaarheid met een paar simpele tips voor goede gezondheid en goede seks.Zwanger worden kan simpel zijn, maar dat geldt niet voor alle paren. Soms is de reden daarvan een te laag aantal spermacellen bij de man. In een aantal gevallen kan een zetje in de goede richting al veel uitmaken.We kunnen veilig stellen dat de beste houding om seks te hebben die is waarbij het sperma in de kortst mogelijke tijd bij de eicel terechtkomt. Het beste is dus om posities te vermijden waarbij de baarmoeder het verst verwijderd is en het zaad te veel te lijden heeft van de zwaartekracht, zoals een staande of zittende houding of wanneer de vrouw bovenop ligt of zit.Zelfs bij de best mogelijke positie is bevruchting nog altijd een buitengewoon complex gebeuren. Ook een eitje dat in een reageerbuis bevrucht en teruggeplaatst wordt in de baarmoeder leidt in veel gevallen nog steeds niet tot een zwangerschap. Veel factoren van invloed zijn nog steeds onbekend. Rond 18 procent van de paren in de EU heeft moeite om zwanger te worden. Zij kunnen in drie categorieën worden ingedeeld:

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Medisch Dossier

Medisch Dossier

Medisch Dossier is een kennisplatform over gezondheid. We bieden onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over ziekten en...

Meer over Medisch Dossier >