Van de hoofdredactie

Lynne McTaggart, Bryan Hubbard 18 apr 2012

Stel je voor dat je van Venus komt en voor het eerst op Aarde landt. Ik zit in het welkomstcomité en ik vertel je onder het genot van een Mars en een Cola dat we een groot gezondheidsprobleem hebben op onze planeet: kanker. Met onze standaardtherapieën kunnen we kanker in 40 procent van de gevallen genezen mits in een vroeg stadium ontdekt, en in het algemeen slechts in 5 procent van de gevallen. Met andere woorden: de meeste mensen gaan dood aan kanker.Dat vind jij een slecht resultaat, zelfs voor een primitieve beschaving als de onze. Of we dan niets anders hebben?Nou, dat weten we eerlijk gezegd niet, want dat mogen we niet weten, antwoord ik. Na heel veel graven en uitpluizen heb ik een paar uitmuntende onderzoeken ontdekt – dubbelblind, placebogecontroleerd – die aantonen dat homeopathie een krachtige behandeling tegen kanker kan bieden en veel effectiever dan onze standaardbehandelingen (zoals in ons hoofdartikel deze maand te lezen is). Helaas praat echter niemand daarover, ook al zijn ze betaald door de Amerikaanse overheid en uitgevoerd door wetenschappers van een Amerikaanse universiteit.Waarom dan niet, vraag jij, want dat is toch goed nieuws voor alle mensen?Jawel, zeg ik, maar niemand gelooft het.

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Lynne McTaggart, Bryan Hubbard

Lynne McTaggart, Bryan Hubbard

Medisch Dossier is opgericht door medisch journaliste Lynne McTaggart en haar man - en journalist - Bryan Hubbard, nadat McTaggart een ware...

Meer over Lynne McTaggart, Bryan Hubbard >