Vitamine C en kanker

Bryan Hubbard 23 apr 2017 ,

Hoge doses vitamine C helpen tegen sommige vormen van kanker, maar alleen als ze via een infuus (intraveneus ofwel i.v.) worden toegediend.Door Bryan HubbardHet is bijna vijftig jaar geleden dat Nobelprijswinnaar en scheikundige Linus Pauling en arts Ewan Cameron het idee opperden dat je met hoge doses vitamine C kanker kon behandelen. Er loopt nu een traject voor de goedkeuring van deze behandeling, als aanvulling op chemotherapie. Inmiddels is de tweede fase van de goedkeuringsprocedure bereikt, waarin de veiligheid en effectiviteit worden getest. Als alles meezit, kan de behandelmethode binnen een paar jaar op oncologie-afdelingen gebruikt worden.De lange tijdsduur van dit traject wordt toegeschreven aan de resultaten van eerdere studies. Men slaagde er niet in de successen te herhalen die Pauling en Cameron, zelfs bij mensen met terminale kanker, hadden bereikt. Het mag vreemd genoemd worden dat die andere onderzoekers de protocollen van het duo niet goed hadden gevolgd. Ze gebruikten orale vitamine C-supplementen: capsules die je via de mond inneemt, in plaats van de hoge doseringen vitamine C intraveneus te geven.Twee van de invloedrijkste studies, uitgevoerd door de prestigieuze Mayo-kliniek in Minnesota, werden van het ene op het andere moment stopgezet na hun publicatie in respectievelijk 1979 en 1985.

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee Bestel dit nummer
Bryan Hubbard

Bryan Hubbard

Bryan Hubbard schrijft al meer dan 26 jaar over conventionele en alternatieve geneeskunde. What Doctor’s Don’t Tell You, het moederblad van...

Meer over Bryan Hubbard >