Vlam in de pan

Celeste McGovern 10 jun 2018 , ,

Een golf aan nieuw onderzoek wijst erop dat psychische ziekten, zoals veel andere ziekten, het gevolg zijn van ontsteking. Celeste McGovern onderzoekt hoe u het vuur in uw immuunsysteem kunt blussen om depressies, angsten, dwangstoornissen en meer te genezen. De laatste keer dat Ali Zeck een zelfmoordpoging deed, was tijdens haar opname in een psychiatrische kliniek. De antidepressiva werkten niet, net als alle andere psychofarmaca die ze een kwarteeuw lang in allerlei doseringen en combinaties had geslikt. Toen Ali begin twintig was, werd bij haar een eetstoornis vastgesteld. Ze werd een paar dagen opgenomen en ging naar huis met haar eerste recept voor pillen die ze, zo werd haar verteld, de rest van haar leven zou moeten slikken. In de tien jaar daarna was Ali’s leven ‘een dagelijks terugkerende strijd’ tegen depressie en angst. Ze slikte een cocktail aan pillen van diverse artsen en had het gevoel in een achtbaan te zitten, waarin donkere depressies en manische periodes elkaar afwisselden. Uiteindelijk kreeg ze de diagnose bipolaire stoornis. Ali kon zich maar net aan staande houden. Soms huilde ze uren of dagen achtereen, dronk om halfelf ‘s morgens al wijn om de stimulerende effecten van haar medicijnen te dempen en pulkte

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee Bestel dit nummer
Celeste McGovern

Celeste McGovern

Celeste McGovern schrijft over volksgezondheid en geneeskunde. Zij behaalde haar Bachelor of Science in de biologie aan de Universiteit van Ottawa.

Meer over Celeste McGovern >