Voorwoord: De waarheid bestaat niet

Medisch Dossier 25 okt 2022

Je bent gewend om op deze plaats het voorwoord van Lynne McTaggart en Bryan Hubbard te zien. Vanaf nu vind je hun welkomstwoorden achter het artikel waarop zij reflecteren. Deze keer schrijven Lynne en Bryan over het effect dat mediteren kan hebben op Alzheimer. In het hoofdartikel lees je hierover nog veel meer.

‘De waarheid bestaat niet’ staat boven dit voorwoord. En dat geloven we ook echt. De redactie krijgt veel informatie en dat stelt ons in staat om vanuit verschillende perspectieven naar een onderwerp te kijken. We beseffen vaak dat hoe meer aspecten je ziet van een onderwerp, hoe duidelijker is dat de waarheid niet bestaat.

We doen er alles aan om je zo breed en goed mogelijk te informeren. En tegelijkertijd geloven we dat het allerbelangrijkste is dat we, jij en wij en iedereen, zelf verantwoordelijkheid nemen voor onze gezondheid. Dat is spannend met alles dat in de wereld gebeurt en met alle verhalen over ziekte en dood die nogal confronterend kunnen zijn. Maar juist die situatie maakt het nog belangrijker dat we ons niet laten meenemen door angstige emoties. Niemand anders dan jijzelf hoort de regie te hebben over jouw gezondheid. Door je goed te informeren, die informatie te laten bezinken, werkelijk te voelen en te luisteren naar je lichaam weet je wat goed is voor jou.

Met gezonde groeten,
Het team van Medisch Dossier

Bestel dit nummer
Medisch Dossier

Medisch Dossier

Medisch Dossier is een toonaangevend kennisplatform over gezondheid. We bieden onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over...

Meer over Medisch >