Wat insuline met hartziekte te maken heeft

Celeste McGovern 13 okt 2019 , ,

Cardiologen met een holistische aanpak zeggen dat 9 van de 10 hartinfarcten voorkomen kunnen worden. Celeste McGovern ging op onderzoek uit en ontdekte dat hartziekten niet altijd worden veroorzaakt door een hoog cholesterol, maar door ontsteking en insulineresistentie. Toen Nancy Bradley plotseling een enorm drukkende pijn voelde, liet ze de hondenriem uit haar handen schieten. Het voelde alsof er iemand op haar borstkas ging zitten. De pijn schoot via haar hals naar haar kaak en haar linkerarm. Een maand daarvoor was ze naar het ziekenhuis geweest met soortgelijke klachten, maar die waren minder hevig en verdwenen terwijl ze in de wachtkamer zat. Haar bloed was onderzocht en er was een hartfilmpje gemaakt, maar daar waren geen afwijkingen uitgekomen. Dus had de dienstdoende arts Nancy naar huis gestuurd met een recept voor maagzuurremmers. Ze had daar wel haar twijfels over gehad, want haar oudere broer en zus hadden allebei een hartinfarct gehad, en haar vader was op zijn 53e overleden na een viervoudige bypassoperatie. Nancy was 57. En inderdaad, op een hete ochtend in augustus 2017, terwijl ze alleen met haar hond Marley op een bospad liep, kwam de pijn terug, en hoe! Eerst dacht ze nog dat haar benauwdheid werd

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Celeste McGovern

Celeste McGovern

Celeste McGovern schrijft over volksgezondheid en geneeskunde. Zij behaalde haar Bachelor of Science in de biologie aan de Universiteit van Ottawa.

Meer over Celeste McGovern >