Weer scherp van geest

Celeste McGovern 26 feb 2021 ,

Als je je leefstijl op de juiste manier aanpast, kun je soms je cognitieve achteruitgang en zelfs de ziekte van Alzheimer omkeren. Door Celeste McGovern. Mary Ellen Williams keek de arts geschokt aan toen hij haar het slechte nieuws vertelde: haar man Harold raakte langzaam zijn geheugen kwijt. Harold had een aantal testen gedaan en in een daarvan had hij slechts 3 van de 30 woorden kunnen onthouden. Mary Ellen weet het nog goed. ‘De arts keek me aan alsof hij zeggen wilde: “Hoe kan het dat je niet gemerkt hebt dat hij zo’n slecht geheugen heeft?”’ Maar het was niet waar dat ze helemaal niets gemerkt had van de problemen van haar man; ze zaten niet voor niets bij de dokter. Harold merkte voor het eerst dat hij geheugen-problemen had toen hij een jaar of 52 was. Hij begon lijstjes te maken, iets wat hij nooit eerder had gedaan. Maar al snel vergat hij zelfs dingen van het lijstje. ‘Dan kwam ik thuis en realiseerde me dat ik een winkel had overgeslagen, vertelt hij. Dat klinkt als iets onbeduidends, voegt hij eraan toe, maar alles bij elkaar begon het op te vallen. Hij werkte in het technisch onderhoud van

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee Bestel dit nummer
Celeste McGovern

Celeste McGovern

Celeste McGovern schrijft over volksgezondheid en geneeskunde. Zij behaalde haar Bachelor of Science in de biologie aan de Universiteit van Ottawa.

Meer over Celeste McGovern >