Zonder pillen uw depressie de baas

Celeste McGovern 14 jul 2019 ,

Voedingssupplementen en leefstijlveranderingen helpen beter tegen depressie dan pillen Door Celeste McGovern Van alle ziekten die je als mens kunt krijgen, valt er een op vanwege het macabere karakter ervan: depressie. En depressie kan mensen opsluiten in een wereld van wanhoop, ze beroven van hun energie en ambities, hun relaties en gezin aantasten, en – het gaat om zo’n 800.000 mensen per jaar – het droevige en donkere pad van zelfdoding op sturen. Wereldwijd lijden meer dan 300 miljoen mensen aan depressie. In 2014 had 8 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder een depressie. Dat zijn ruim 1 miljoen mensen.1 Het Trimbos-instituut schat dat bijna een op de vijf mensen ooit in zijn of haar leven met een depressie te maken krijgt.2 Het merendeel van deze mensen zal op zeker moment in de spreekkamer van een huisarts of psychiater belanden. De arts zal de patiënt vragen naar zijn klachten en familiegeschiedenis, of hij goed slaapt en hoeveel hij beweegt. Aangezien er geen bloed- of urinetest is voor depressie en er geen uitslagen zijn die afgewacht moeten worden, schrijft een arts vaak al bij het eerste bezoek een recept uit. Sterke stijging antidepressiva Onderzoekers van de Johns Hopkins

Het volledige artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Log in Word Abonnee
Celeste McGovern

Celeste McGovern

Celeste McGovern schrijft over volksgezondheid en geneeskunde. Zij behaalde haar Bachelor of Science in de biologie aan de Universiteit van Ottawa.

Meer over Celeste McGovern >