AVIG bestookt het nationale zorgsysteem met ‘bloemen’

De Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) is een bloemenoffensief gestart, opdat de integrale geneeskunde beter in het nationale zorgsysteem wordt geïmplementeerd.

Dit offensief noemen de organisatoren de clusterbloemenbom. Met deze liefdevolle bloemenbommetjes willen de artsen hun integrale visie op geneeskunde en gezondheidszorg uitdragen en een breed publiek op een positieve manier attent maken op het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

In het kader van dit initiatief heeft Sabine Uitslag een prachtig interview gehouden met prof. Jan van der Greef, emeritushoogleraar Systeembiologie. Jan is een vooraanstaand internationaal wetenschapper en grondlegger van de ‘systeembiologie’. Ook is hij natuurfotograaf. In 2018 mocht hij zichzelf BBC wildlife photographer noemen. Maar wat hebben zijn liefde voor de wetenschap en de natuur met elkaar te maken? En wat is de link met het zelfherstellend vermogen? En wat is dat eigenlijk en hoe activeer je dit vermogen?

Dit interview is de eerste van een reeks interviews waarin Sabine Uitslag in gesprek gaat met diverse wetenschappers, artsen en ervaringsdeskundigen over het zelfherstellend vermogen van de mens. Medisch Dossier zal komende maanden zowel in deze nieuwsbrief als in het magazine ruim aandacht blijven geven aan dit initiatief. Dus wordt vervolgd.

Bekijk het interview met emeritushoogleraar Systeembiologie, Jan van der Greef

Bron: AVIG