BMR vaccinatie kan huidproblemen en ontstekingen veroorzaken

De BMR (bof – mazelen – rodehond) vaccinatie kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Het rodehond component van de prik verhoogd namelijk het risico op een rodehond infectie en kan ernstige huidaandoeningen en ontstekingen veroorzaken bij personen met een verzwakt immuunsysteem.

Bijsluiter

Het risico op deze ernstige bijwerkingen is het hoogst bij mensen met een afwijking in het immuunsysteem en bij mensen met chronisch genetische afwijkingen die het immuunsysteem aantasten.

Verminderd immuunsysteem

De onderzoekers hebben de gezondheidsprofielen van veertien personen geanalyseerd – vier volwassenen en tien kinderen – die allemaal een vorm van een verzwakt immuunsysteem hadden. Zeven personen hadden nog steeds het rodehond virus in het weefsel, wat er op wijst dat het immuunsysteem te zwak is om het virus uit het vaccin te bestrijden. Het virus uit het vaccin kan volgens onderzoekers huidcellen beschadigen en ontstekingen veroorzaken, waardoor deze personen nog meer vatbaar zijn voor het rodehond virus.

Aangetaste T-cellen

De personen met een verzwakt immuunsysteem bezitten reeds aangetaste T-cellen – welke verantwoordelijke zijn voor het opruimen van virale infecties. De BMR-vaccinatie verergert het probleem.

Bron: Journal of Allergy and Clinical Immunology