Broccoli en spruitjes tegen uitzaaiing kanker

 

Broccoli en spruitjes kunnen de uitzaaiing (metastasering) van kanker stoppen. Deze groenten bevatten, evenals andere groentesoorten van het geslacht Brassica, een natuurlijk bestanddeel genaamd ‘I3C’ (indol-3-carbinol) dat effectief kankerbestrijdend blijkt te zijn en dat vermeerdering van kankercellen voorkomt. Hoewel de onderzoeken waaruit dit blijkt slechts verkennend waren en in reageerbuizen of muizen hebben plaatsgevonden, zijn de resultaten veelbelovend.
Onderzoekers van de Ohio State University ontdekten dat I3C de groei van borstkankercellen kan remmen en waarschijnlijk kan het ook andere vormen van kanker bestrijden, zoals prostaatkanker, leverkanker, dikke-darmkanker en non-Hodgkin-lymfoom. Misschien kan het zelfs de ziekte van Alzheimer keren.
Ongeveer de helft van alle borstkankerpatiënten, met name diegenen bij wie de ziekte tot een levensbedreigend stadium is gevorderd, heeft een abnormaal hoog gehalte van een fosfatase-molecuul waarvan wordt aangenomen dat het samenhangt met de ziekte. I3C kan deze moleculen afbreken en de kanker stoppen.
 
BRON: Cancer Prev Res, 2010; 3: 818-828