Chinees kruid vermindert bijwerkingen chemotherapie

Een kruid uit de traditionele Chinese geneeskunde kan de gevaarlijke bijwerkingen van chemotherapie verminderen en het immuunsysteem van een patiënt ondersteunen.

Kankerpatiënten die het Chinese kruidengeneesmiddel LCS101* kregen − dat bestaat uit veertien verschillende kruiden − verloren minder rode en witte bloedcellen tijdens de chemotherapie, zonder negatieve bijwerkingen. Dit werd aangetoond in een onderzoek van 65 borstkankerpatiënten, die het middel kregen in capsules van 6 gram, vanaf twee weken voordat de chemotherapie startte en tijdens de behandeling. De kruiden beperkten ook de schade aan de witte bloedcellen, die een belangrijke rol spelen bij het voorkómen van een infectie.

BRON: Oncologist, 2011; 16: doi: 10.1634/the oncologist.2011-0150

Niet commercieel verkrijgbaar. Componenten afkomstig van: Astragalus membranaceus, Poriae cocos, Atractylodes macrocephala, Lycium chinense, Ligustrum lucidum, Paeonia lactiflora, Paeonia obovata, Citrus reticulata, Ophiopogon japonicus, Milletia reticulata, Oldenlandia diffusa, Scutellaria barbata, Prunella vulgaris, en Glehnia littoralis.