De mei editie is er!

De nieuwste Medisch Dossier is er. Hier een kleine greep uit deze nieuwste editie. Je kunt hem thuis ontvangen met een proefabonnement.

 

Ontvang hem thuis

 

Prostaatkanker te lijf

Kevin McNamara weigerde de aanbevolen prostaatoperatie en begon zijn eigen ‘leefstijlbehandeling’. Met succes.

Volgens de moderne geneeskunde lijkt prostaatkanker bijna onvermijdelijk bij ouder wordende mannen. Maar nieuw onderzoek laat zien dat bepaalde voeding een groot verschil kan maken. Celeste McGovern heeft zich verdiept in nieuw onderzoek dat laat zien datde basis van problemen – en oplossingen – van de prostaat in de darmen zit.

 

De juiste voeding ondersteunt je lichaamswijsheid

Versta de taal van je lichaam.

Ze wordt ook wel ‘lichaamsfluisteraar genoemd, Drs. Astrid Vester, arts voor integrale, leefstijl- en energetische geneeskunde. We spreken met haar over lichaamswijsheid; ons lichaam weet heel specifiek aan te geven wat goed is voor ons. Vaak beter dan ‘de geneeskunde’. Hoe waardevol zou het zijn als we die taal van het lichaam kunnen verstaan?

 

Slapen begint in de darmen
“Laten we onze darmen beminnen”
Slaap en darmgezondheid gaan hand in hand, zegt mindsetcoach Cara Wheatley-McGrain. Ze deelt voor hoe het stimuleren van jedarmmicrobioom en hoe dit je slaap helpt.

 

Uit de taboesfeer
Schimmelinfecties en aambeien
Wellicht gênante, maar ook veelvoorkomende aandoeningen. En er is iets aan te doen met voeding, leefstijl én planten. Natuurgeneeskundige Cindy de Waard deelt haar kennis.

 

Weer energie na kanker – bewegen als behandeling

De afgelopen jaren hoor je steeds vaker over ‘oncologische beweegprogramma’s’. Het idee ervan is dat lichaamsbeweging als een vorm van kankerbehandeling wordt beschouwd. We duiken in dit onderwerp.

 

Neem nu een proefabonnement – 3 x € 19.99