De strijd tegen kanker: dr. Hamer gearresteerd

In de strijd tegen kanker is elke mogelijkheid de moeite van het proberen waard. Elke therapievorm zou uitgebreid onderzocht moeten worden, hoe vreemd hij ook mag aandoen. Een van die vreemde aanpakken is die van dr. Ryke Geerd Hamer, die ervan uitgaat dat kanker een reactie is op een emotioneel conflict. Zijn theorie is bij duizenden kankerpatiënten uitgeprobeerd die in het terminale stadium waren van hun ziekte. De anekdotische gegevens wijzen uit dat het een zeer succesvolle therapie kan zijn.
Kunnen we dus aannemen dat de medische stand zijn theorie ijverig aan het onderzoeken is? Helaas niet. In plaats daarvan is dr. Hamer in september dit jaar gearresteerd en in Madrid in hechtenis genomen. Hij zal worden uitgeleverd aan Frankrijk alwaar hem drie jaren gevangenisstraf boven het hoofd hangen.
Bij het verlaten van zijn huis in Spanje werd hij gearresteerd op last van de Franse overheid, die hem tot drie jaar gevangenisstraf heeft veroordeeld vanwege het uitvoeren van de medische praktijk zonder registratie. Het proces was het gevolg van een kortdurend verblijf van dr Hamer in 1993 in Frankrijk toen hij naar de begrafenis van een vriend ging. Hoewel hij slechts enkele uren in Frankrijk was, kreeg hij in die tijd blijkbaar drie kankerpatiënten op consult die door de reguliere geneeskunde niet meer waren te redden. Alledrie deze patiënten overleden kort daarna, en dr Hamer kreeg de schuld van hun overlijden.
En zo blijven we vechten tegen kanker.