Geen seks voor het sporten? Een fabeltje…

Tijdens de Olympische Spelen van Rio in 2016 zijn er meer dan 450.000 condooms uitgedeeld – onthouding voor sportactiviteiten is gelukkig ook maar een fabeltje. Volgens een nieuwe systematische kijk op literatuur blijkt dat seks voorafgaand aan een marathon, de loper zelfs beter laat presteren.

Geen bewijs

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Florence is er geen bewijs wat de gedachte onderschrijft dat sporters voordeel hebben bij onthouding de nacht voor een evenement of dat het hebben van seks de prestatie een dag later benadeeld.

Marathonlopers

Ze hebben honderden studies doorgenomen om de waarheid te achterhalen – het blijkt echter dat het hebben van seks de nacht voorafgaand geen nadelig effect heeft en zelfs een positief effect op sommige atleten lijkt te hebben. Een studie vermelde zelfs dat marathonlopers beter presteerden de dag nadat ze seks hadden gehad.

Psychologisch

Een van de effecten kan psychologisch van aard zijn, echter, geldt dit specifieke voor atleten waar de culturele achtergrond bepaalt dat spontane seks uit den boze is. Het is een feit dat sport zowel een psychologisch als een fysiek spel is en dat iedere gewetenloze gedachte een negatieve impact kan hebben op de prestatie

Bron: Frontiers in Physiology