Het supplement van het jaar is… magnesium!

Elk jaar wordt gekeken wat het favoriete voedingssupplement van het jaar is bij het publiek van de Nationale Gezondheidsbeurs. Op plaats drie stond kurkuma, plaats twee was vitamine D en het favoriete supplement was magnesium.

Bang voor een tekort aan magnesium hoeft u niet te zijn wanneer u gezond en gevarieerd eet. Het mineraal zit namelijk in bijna alle voedingsmiddelen. De hoeveelheid magnesium in producten kan wel verschillen. Zo zijn producten als schelpdieren, sojabonen, noten en cacao rijk aan magnesium. Voor mannen (19 tot 50 jaar) wordt aanbevolen om dagelijks 300 tot 350 milligram magnesium binnen te krijgen, voor vrouwen is dit 250 tot 350 milligram.

De functies van magnesium

Magnesium heeft verschillende belangrijke functies in het menselijk lichaam. Zo is dit mineraal nodig voor de energiestofwisseling in ons lichaam en zorgt het er voor dat spieren goed functioneren. Ook is dit mineraal belangrijk voor de opbouw van spieren.

Depressie

Niet alleen heeft magnesium belangrijke functies in het lichaam, ook is het een mineraal waardoor wij ons beter voelen. Zo is uit onderzoek gebleken dat de suppletie van magnesium kan helpen bij het verbeteren van een depressie. Het mineraal zorgt er voor dat u minder somber en prikkelbaar bent en tevens kan het mineraal helpen bij slapeloosheid.

Suppletie of niet?

In principe is het niet nodig om magnesium via een supplement binnen te krijgen, het zit immers in veel voedingsmiddelen. Toch blijkt dat bepaalde mensen wel baat hebben bij een magnesium supplement, bijvoorbeeld wanneer heel veel wordt gesport of wanneer u veel stress ervaart. Het is dan ook aan te raden eerst met uw huisarts te overleggen of een supplement nodig is voor u.

Bron: Supplementinfo.nl