Hoe meer seks, hoe gelukkiger?

Nou, tot op zekere hoogte. Volgens nieuw onderzoek zijn mensen die een keer per week seks hebben het gelukkigst, ongeacht leeftijd, geslacht en of ze getrouwd zijn of niet.
Minder vaak seks kan zorgen dat u zich minder gelukkig voelt, maar meer dan een keer per week seks voegt niets toe aan uw Geluksquotiënt (GQ), zeggen onderzoekers van de Universiteit van Toronto-Mississauga.
Ondanks de stereotiepe ideeën dat mannen vaker seks willen en oudere mensen minder vaak seks hebben, was er geen verschil in frequentie en geluk tussen de seksen of de verschillende leeftijden, aldus de onderzoekers. Ze analyseerden de reacties in een enquête onder meer dan 11.000 mannen en meer dan 14.000 vrouwen in de VS.
Belangrijker is de context van de relatie en of er naast seks ook andere verbondenheid en intimiteit is.
Hoewel we niet zoveel seks nodig hebben om gelukkig te zijn als men graag wil geloven, is het wel belangrijker dan geld, zeggen de onderzoekers. De kloof in geluksniveau tussen de mensen die minder dan eens per week seks hadden en degenen die wekelijks seks hadden, was groter dan die in inkomensniveau.
Bron: Social Psychological and Personality Science, November, 2015; doi: 10.1177/1948550615616462