Holistische aanpak van psoriasis

Medisch dossier wordt bijgestaan door een aantal toonaangevende voortrekkers op het gebied van de alternatieve en voedingsgeneeskunde. Juglen Zwaan is daar een van.

Juglen Zwaan is docent en voedingsdeskundige. Hij publiceert op het zijn website ahealthylife.nl artikelen over gezondheid en welzijn. Verder geeft hij lezingen en verzorgt trainingen en workshops. Op 5 september gaf hij een interview aan gezondheidsnieuwsradio over de relatie tussen voeding en psoriasis.

Verkeerde signalen

Ongeveer 1 op de 50 mensen kampt met psoriasis. Psoriasis ontstaat wanneer de hersenen verkeerde signalen aan de huid geven. Het meest zichtbare symptoom zijn witte schilfers op een rode huid. Volgens Juglen Zwaan kan een holistische benadering helpen. Hij geeft in dit interview een aantal tips hoe psoriasis in de hand te houden.

Belangrijke prikkel

De eerste tip is om stress te voorkomen. Stress is een belangrijke prikkel die tot psoriasis kan leiden. Vermijd ook overgewicht en gebruik natuurlijke ontstekingsremmers. Een kwartiertje zon helpt ook, evenals vitamine D en zinkcrème. Maar er is meer mogelijk. Luistert u dus vooral ook zelf naar de tips van Juglen Zwaan.

Luister hier naar het interview

Bron: www.gezondheidsnieuwsradio.nl