Homeopathie werkt bij fibromyalgie, zo blijkt uit achtergehouden rapport

Homeopathie kan helpen bij de behandeling van fibromyalgie, middenoorontsteking en de bijwerkingen na kankerbehandelingen, zo stelt een eerder achtergehouden controversieel rapport. 

De Australische National Health & Medical Research Council (NHMRC) gaf het rapport over de effectiviteit van homeopathie uiteindelijk vrij, na een wereldwijde campagne die door meer dan 75.000 mensen werd ondertekend. Dat rapport, opgesteld in 2012, werd nooit gepubliceerd. In plaats daarvan kwam er een nieuw onderzoek, dat in 2015 werd gepubliceerd door een nieuw onderzoeksteam. De conclusie hiervan was dat er nauwelijks bewijs was voor de effectiviteit van homeopathie. 

Het oorspronkelijke rapport, dat was gebaseerd op 55 gepubliceerde studies, vond ‘bemoedigende aanwijzingen’ dat een homeopathische behandeling effectief was bij fibromyalgie, middenoorontsteking, postoperatieve darmblokkade, verkoudheden en de naweeën van kankerbehandelingen zoals chemotherapie. 

Rachel Roberts, algemeen directeur van het Australische Homeopathy Research Institute en initiatiefnemer van de campagne om het rapport vrij te geven, zegt: ‘Meer dan drie jaar lang weigerde de NHMRC het conceptrapport uit 2012 vrij te geven, ondanks verzoeken in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur en zelfs verzoeken uit de Australische Senaat.’  

BRON:

Releasethefirstreport.com