Is groentechips gezonder dan normale chips?

We willen allemaal gezond leven, daarom proberen we ook wel eens ‘gezonde’ snacks uit, zoals chips gemaakt van groenten. Maar is deze groentechips wel zo gezond?

Het blijkt dat groentechips niet veel gezonder is dan ‘normale’ chips. Groentechips blijken namelijk bijna even veel kilocalorieën te bevatten als de normale variant.

Toch niet zo gezond

Ze zijn er in alle kleuren en smaken, groentechips. Of u nou wortel wilt, bietjes of boerenkool, het kan allemaal. Het enige wat nodig is zijn wat kruiden en frituurolie om er daadwerkelijk groentechips van te maken. Een prima manier om meer groente binnen te krijgen, of toch niet. Deze snacks zitten namelijk vol zout en worden gefrituurd.

Naturel chips vs groentechips

Ook is er gekeken naar het verschil tussen groentechips en de normale variant. En wat blijkt, wordt er 150 gram naturel chips gegeten, dan zijn dit maar tien kilocalorieën meer dan wanneer voor de ‘groene’ chips wordt gekozen. Dit is niet het enige opvallende, ook lijkt er nauwelijks verschil te zijn in suikers, zout en vet. Het blijkt zelfs dat de normale variant minder suiker en vet bevat dan de variant die gezond zou moeten zijn. Dit komt mogelijk omdat groentechips veel meer ingrediënten nodig heeft om die lekkere smaak te krijgen. Bij een zak naturel chips ligt dit een stuk simpeler en staat er naast aardappel, zout en olie niet heel veel op de verpakking.

Gezond snacken

Door voor groentechips te kiezen bent u dus niet gezond aan het snacken. Natuurlijk mag iets minder gezonds ook op zijn tijd, maar wilt u toch gezond en bewust snacken? Kies dan toch voor wat rauwkost, een stuk fruit of een klein handje ongezouten en ongebrande noten.

Bron: The Washington Post