Met ?rauwe? koffiebonen in sneltreinvaart afvallen

Met supplementen van ongebrande, ‘groene’ koffiebonen is het mogelijk om in slechts drie maanden tot wel 10 procent van uw huidige lichaamsgewicht te verliezen. Zestien mensen met obesitas oftewel overgewicht in de leeftijd van 22 tot 26 jaar namen gedurende 22 weken één koffiebooncapsule per dag. Gedurende een derde van die periode namen ze echter ofwel een capsule met een lagere dosering van 700 mg koffie-extract of een placebo (neppil). In dit onderzoek werd per dag maximaal een capsule van 1050 mg geslikt.

Door dagelijks een capsule te slikken met de hogere dosering moet het mogelijk zijn om ongeveer 10 procent van het huidige lichaamsgewicht kwijt te raken, zeggen de onderzoekers van de universiteit van Scranton, Pennsylvania. De deelnemers aan het onderzoek zijn gemiddeld 17 pond (7,7 kilo) afgevallen, maar zij hebben ook een placebo en een capsule met een lagere dosering geslikt. Tijdens de onderzoeksperiode hebben de deelnemers geen enkele verandering aangebracht in hun levensstijl, voeding of hoeveelheid lichaamsbeweging. Het chlorogeenzuur in ongebrande koffie werkt gewichtsverlies in de hand, zeggen de onderzoekers, en dit gaat verloren als de bonen worden geroosterd.
Het enige nadeel is de smaak: groene koffiebonen hebben niet dat heerlijke aroma van koffie en hebben een licht bittere smaak. 

BRON: Presentatie op de 243e ACS (American Chemical Society) National Meeting, San Diego, Californië, 25-29 maart 2012