OLED-scherm en de mogelijke gevolgen op gezondheid

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe telefoon of televisie, dan kies je uit twee soorten schermen: LED of OLED. De keuze voor laatstgenoemde is misschien niet zonder gevolgen.

OLED staat voor Organic LED en is een veelgebruikte techniek voor hoge resolutie-displays. Displays die vooral te vinden zijn in de nieuwere smartphones of televisies. In de smartphonewereld wordt een OLED-scherm ook wel aangeduid als amoled.

Het is gemaakt van organisch materiaal en alle pixels die het scherm vormen, zijn een lichtbron op zich. Om niet al te technisch te worden: het is dus een nieuwe schermtechnologie en tegenhanger van het LCD-scherm.

Het is echter wel een vernieuwing met eventuele gevolgen op onze gezondheid. Sommige gebruikers van zo’n soort scherm ervaren klachten als hoofdpijn, migraine, misselijkheid, vermoeidheid of oogklachten.

Ook Juglen Zwaan van www.ahealthylife.nl ervaarde deze klachten en schreef hierover een artikel waarin hij dieper ingaat op de mogelijke gevolgen van een OLED-display. Je leest het hier.

Lees hier het artikel van Juglen Zwaan