Ondersteun je weerstand op een natuurlijke manier

Over de vraag welke middelen in de strijd tegen het coronavirus een bewezen bijdrage aan je immuunsysteem kunnen leveren, hoeft Cindy de Waard niet lang na te denken. Ze houdt een warm pleidooi voor de vlierbes.

Een groot internationaal onderzoek toont aan dat er voldoende wetenschappelijk bewijs is geleverd dat dit kleine zwarte besje een middel is met antivirale eigenschappen. The Journal of International Medical Research geeft aan dat vlierbes werkzaam is tegen onder andere influenza, het griepvirus en longontsteking. Daarmee is vlierbessensap of vlierbes als supplement bewezen effectief bij virusziekten. Er is op deze korte termijn nog geen onderzoek gedaan naar de werkzaamheid bij de huidige coronavariant. Maar het feit dat de vlierbes antiviraal ingezet kan worden, maakt het een uitgelezen middel om het immuunsysteem te ondersteunen in deze moeilijke tijden.  

In een adem met vlierbessiroop, noemt De Waard Echinacea, ofwel de rode zonnehoedEen middel dat al geruime tijd grote populariteit geniet bij verkoudheid en griep. Zowel preventief als curatief. Echinacea activeert het immuunsysteem en vermindert de ernst en de duur van verkoudheidsklachten. Laboratoriumonderzoek heeft laten zien dat de plant mogelijk beschermend kan werken in de strijd tegen het huidige coronavirus en dat stemt hoopvol. Een sterk immuunsysteem verkleint de kans dat virussen je lichaam binnendringen. De planten kunnen worden ingezet er preventie, maar gebruik dient gestaakt te worden zodra er klachten optreden, omdat onduidelijk is wat de precieze effecten zijn van gebruik tijdens een actieve corona-infectie.

Hier ook even aandacht voor ‘good old’ vitamine C. Wie is er niet mee opgegroeid. 

De Waard geeft aan dat doorlopend hoge doseringen zonde van het geld zijn. Je plast het teveel weer uit. Vaak merk je vanzelf aan je lichaam (rommelende darmen) wanneer het genoeg is. Afhankelijk van je fitheid kan 400 tot 2000 mg vitamine C per dag al verschil maken. Bij ziekte kan de dosering opgevoerd worden tot enkele grammen per dag. Samen met Echinacea de ideale cocktail. Op je gezondheid! 

BRON: https://www.researchsquare.com/article/rs-15282/v1