Oproep van ouders om het HPV vaccin te verbieden na ernstige gezondheidsschade bij dochters

Een groep Amerikaanse moeders wil een verbod van het humaan papillomavirus (HPV)- vaccin Gardasil vanwege gezondheidsschade bij hun tienerdochters. Dit vaccin tegen baarmoederhalskanker, dat veilig zou zijn, had een negatief effect op de gezondheid van duizenden meisjes, waaronder zelfs enkele gevallen van acuut overlijden.
Deze ernstige bijwerkingen varieerden van toevallen, beroerte, autoimmuun aandoeningen en chronische vermoeidheid tot haaruitval, hoofdpijn, pijn aan het hart, spierzwakte, gezichts- en gehoorverlies en verlamming.
Marian Greene, wier dochter ook ernstige klachten door de vaccinatie had opgelopen, heeft nu een website opgezet waar ook andere moeders de bijwerkingen bij hun dochters kunnen melden. Een van de bestuursleden van deze groep liet weten dat haar eigen dochter na de vaccinatie is overleden.
De fabrikant van Gardasil, Merck, houdt echter staande dat het middel veilig en effectief is. Vanaf het moment dat de geneesmiddelenautoriteit US Food and Drug Administration (FDA) in 2006 zijn goedkeuring gaf zijn wereldwijd rond de 40 miljoen tienermeisjes hiermee ingeënt.
Merck wil nu ook tienerjongens hiermee vaccineren, ondanks de oproep van de actiegroep Truth About Gardasil om dit middel te verbieden.

BRON: The Truth About Gardasil; www.truthaboutgardasil.org