vrouw

September is borstgezondheidsmaand

Kunnen we niet veel beter gezondheid promoten dan een ziekte? We hebben veel invloed op onze gezondheid, maar dan moet je natuurlijk wel weten wàt je precies kan doen. Dit is precies hoe ze bij De Groene Zuster denken over borstgezondheid. Liever voorkomen dan genezen.

Al jaren zijn we gewend aan het idee van de borstkankermaand in oktober. Pink Ribbon organiseert het hele jaar door landelijke evenementen, waar vrouwen geld inzamelen voor borstkankeronderzoek. ‘Dit is wat we de afgelopen 30 jaar hebben gedaan, we zijn al een hele tijd bezig. En misschien denk je net als ik: “hoe kan het dat het cijfer van borstkanker dan toch maar blijft oplopen?” aldus Francine van De Groene Zuster.

Tips voor gezonde borsten

Waar eerst één op de acht vrouwen de diagnose te horen kreeg, zitten we nu al op één op de zeven. Samen met artsen, therapeuten en gezondheidscoaches is september daarom omgedoopt tot borstgezondheidsmaand. Compleet met website vol blogs, tips en video’s voor gezonde borsten, en dat alles zonder fundraising.
Op de website delen de ambassadeurs hun kennis belangeloos met elke vrouw die maar wil weten wat ze kan doen. En dat is heel veel.

Wat je zelf kan doen

Als vrouwen eens wisten wat ze allemaal wel konden doen, dan zou er volgens initiatiefnemer De Groene Zuster een stuk minder angst rond borstkanker zijn. Het is hen simpelweg nooit geleerd. Tijd voor verandering. ‘We hopen dat dit initiatief wereldwijd aandacht gaat krijgen, zodat we allemaal meer grip krijgen op die wonderlijk mooie vrouwenborst.’

Kijk voor meer informatie op www.borstgezondheidsmaand.nl