Uw seksleven verbeteren? Kies voor meditatie

In een wereld waar we vaak te weinig tijd hebben en te veel dingen om te doen, is het nodig om af en toe een rustmoment te pakken. Een manier om rust te vinden is middels meditatie. Maar meditatie blijkt niet alleen rust te geven.

Door te mediteren is het makkelijker om even helemaal tot rust te komen. U krijgt meer energie en raakt weer in balans. Niet alleen zorgt meditatie er voor dat stress verlaagd wordt, ook zorgt het voor een betere focus. Meditatie kan ook helpen om niet te piekeren over het verleden en de toekomst maar juist in het nu te leven. Tevens kan het helpen om u bewuster te worden van uw eigen lichaam. Uit onderzoek blijkt dat deze voordelen ook kunnen doorwerken in uw seksleven.

Vaker een orgasme

Onderzoekers onderzochten de invloed van meditatie op het seksleven. Er werd bijvoorbeeld gekeken naar de ervaring met meditatie in relatie tot seks. Aan dit onderzoek deden 450 vrouwen tussen de 17 en 70 jaar mee. Het bleek dat de vrouwen die vaker voor meditatie kozen hoger scoorden op lust en vaker een orgasme hadden in vergelijking met de vrouwen die niet voor meditatie kozen.

Kiezen voor meditatie

Wilt u ook beginnen met meditatie? Dan kunt u bijvoorbeeld starten met ademhalingsoefeningen. Focus u op uw ademhaling en probeer hierdoor beter te voelen en in contact te komen met uw lichaam. Betrapt u zichzelf er op dat uw gedachten afdwalen? Dit geeft niet, maar keer langzaam weer terug naar uw ademhaling. Hierdoor leert u om meer in het nu te leven, wat kan helpen om de seks intenser te ervaren. Door regelmatig te mediteren, zult u merken dat dit steeds beter gaat en merkt u steeds meer de positieve effecten van meditatie.

Bron: J Sex Marital Ther. 2017 Nov 21:1-9.