Wilt u productiever zijn? Ga dan staan

Wilt u productiever zijn? Ga dan staan
Als u productiever en effectiever wilt werken, ga dan aan uw bureau staan in plaats van zitten. Het vermijden van uw stoel vermindert bovendien rugpijn en ander ongemak, blijkt uit een nieuwe studie.
Het kan u bijna 50 procent productiever maken, u helpen meer calorieën te verbranden en uw aandacht en denkvermogen in het algemeen verbeteren.
Onderzoekers ontdekten dat het productieniveau drastisch steeg toen ze twee groepen werknemers van een callcenter vergeleken. De ene helft ging gedurende een halfjaar regelmatig staan, terwijl de rest gewoon aan zijn bureau bleef zitten. Aan het eind van de studie bleek dat de staande werknemers 46 procent productiever waren geweest.
De productiviteit was in de eerste maand ongeveer even hoog. Het verschil begon zich pas in de tweede maand te manifesteren, aldus onderzoekers van de afdeling volksgezondheid van het A&M Centrum voor Gezondheidswetenschappen in Texas.
De staande werknemers konden gaan zitten als ze moe werden of niet lekker stonden, maar gemiddeld zaten ze 1,6 uur minder per dag dan hun zittende collega’s.
Uit eerder onderzoek bleek ook al dat ‘stabureaus’ bijdroegen aan calorieverbranding, en dat ze de concentratie en het denken van studenten bevorderden.
Bron: IIE Transactions on Occupational Ergonomics and Human Factors, 2016; doi: 10.1080/21577323.2016.1183534