Ziekenhuis weigert niet-gevaccineerde kinderen

Artsen van een groot Amerikaans kinderziekenhuis weigeren kinderen te behandelen die niet gevaccineerd zijn of niet het hele vaccinatieprogramma volgen.

Het kinderziekenhuis Johns Hopkins All Children’s Hospital in Florida waarschuwde ouders dat ze 90 dagen de tijd hadden om hun kinderen volledig te laten vaccineren of een andere arts te zoeken. De kliniek zegt dat het de gebruikelijke uitzonderingen om religieuze redenen niet erkent, ook al zijn die volgens de staat Florida wel toegestaan.

In een brief aan ouders zegt de medisch directeur van de kliniek, Rachel Dawkins, dat het ziekenhuis geen nieuwe patiënten accepteert die niet gevaccineerd zijn. Huidige patiënten die niet gevaccineerd zijn of niet het volledige vaccinatieprogramma hebben doorlopen, moeten alsnog binnen 90 dagen zijn ingeënt.

‘In onze medische beroepsuitoefening gaan we ervan uit dat vaccinatie van kinderen en jongvolwassenen een belangrijke stap is op weg naar een gezond leven en een gezonde toekomst,’ schreef ze in een brief van 8 oktober 2018.

‘Niet-gevaccineerde kinderen lopen een hoger risico om een groot aantal ziekten te krijgen, die voorkomen kunnen worden en die ernstige en soms verwoestende gevolgen kunnen hebben. Bovendien kunnen niet-gevaccineerde kinderen een vermijdbare ziekte overdragen op een ander kind, dat misschien nog te jong is om te zijn gevaccineerd of een verzwakt immuunsysteem heeft.’ Ze zegt dat de vaccins ‘grondig getest’ zijn op veiligheid en effectiviteit.

Het verbod wordt niet door iedereen toegejuicht, ook niet door alle artsen. Een van hen, Robert Rowen uit Californië, noemt de waarschuwing ‘de volgende fase van de systematische aantasting van uw recht op gezondheidszorg door de vaccinindustrie.’

Bron: www.vaccineimpact.com