Zo komt u van uw knoflookadem af

Er is niets vervelender dan een onzeker gevoel over uw adem. Zelf ruikt u het niet maar uw gesprekspartner mogelijk wel. En dan is het nog maar de vraag of hij of zij u er op wijst. Belandt u liever niet in deze situatie? Kauw dan gewoon op een stukje sla.

Met deze voedingsmiddelen krijgt u de geur weg

Knoflook is goed voor ons, maar wat minder goed voor een frisse adem. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het kauwen op rauwe appel, sla- of muntbladeren helpt. Voor een periode van 30 minuten halveren ze de intensiteit van de onfrisse adem/ de slechte adem. Onderzoekers van de Ohio State Universiteit gaven een groep vrijwilligers, die een aantal knoflookteentjes hadden gegeten diverse vormen van tegengif. Variërend van gewoon water tot rauwe, geperste of verwarmde appels, sla of muntbladeren en groene thee.

Rauwe appel, sla en munt

Alle remedies hielpen om de knoflookadem te verminderen, maar het meest effectief waren de rauwe appels, sla en blaadjes munt. Vergeleken met de verwarmde of geperste versies, leverden de rauwe versies een resultaat met twee positieve uitkomsten; eerst door de geuren die bijdragen aan de knoflookadem dramatisch te verminderen, en vervolgens door de ‘vluchtige’ bestanddelen aan te pakken die het in stand houden.

Bron: Journal of Food Science and Technology