Zorg op deze manier voor meer rust in uw hoofd

De drukke dagen zitten er weer op, maar dit betekent niet dat we minder aan ons hoofd hebben. Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat betekent vaak dat we goede voornemens en nieuwe doelen hebben. Dit kan voor aardig wat chaos in uw hoofd zorgen. Het is daarom de hoogste tijd om orde te creëren in uw hoofd.

Stop met uitstellen

U weet, van uitstel komt afstel. Soms kunnen klusjes die nog gedaan moeten worden voor aardig wat chaos in het hoofd zorgen, terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Begin daarom aan die vervelende klusjes en streep ze een voor een af. Hierna kunt u het lekker van u afschuiven en heeft u weer een beetje orde in uw hoofd.

Tijd voor een grote schoonmaak

Rommel zorgt voor onrust in uw hoofd. Het is daarom belangrijk om in een rustige omgeving te werken én leven. Hou daarom eens een grote schoonmaak. Zijn er misschien spullen die al jaren aan het verstoffen zijn en waar iemand anders blij mee is? Ruim daarnaast de spulletjes die rondslingeren eens op. Dit kunt u bijvoorbeeld ook elke avond een paar minuten doen. Het huis hoeft niet spik en span te zijn, maar u zult merken dat wanneer uw huis opgeruimd is, u ook in uw hoofd rustiger bent.

Spreek het uit en schrijf het op

Kent u dat? Gedachten die maar in het hoofd blijven ronddwalen. Het kan dan helpen om alles op een rijtje te zetten. De één vind het prettig om alles op papier te zetten, de ander spreekt het liever uit. Overleg bijvoorbeeld met een vriend of vriendin, of praat eens met uzelf. Soms is het namelijk heel fijn om alles even hardop te zeggen. Uit onderzoek is gebleken dat het kan helpen om in de derde persoon tegen uzelf te praten wanneer u stress ervaart.